Tapasztalatok

2 és fél éves kislányommal azért kezdtünk el sóterápiára járni, mert minden megfázás befulladással végz?dött. Így mindig az ügyeleten kötöttünk ki, majd pár nap kórház következett. Végül a barátn?m ajánlotta a Himalája gyermek sóterápiát, ?k is ide jártak. Kipróbáltuk, megtetszett 20 alkalmat jártunk le hetente 3 kezeléssel. Az eredmény elképeszt? volt, drasztikusan lecsökkent a befulladások száma és az intenzítása is! Azóta nem voltunk az ügyeleten. Boldog vagyok, hogy rátaláltunk a megoldásra!

Antónia


5 éves kislányom koraszülött volt, ebből adódóan fül és orr-járatai nagyon szűkek orrgaratmanduláját is ki kellett már venni, mivel a felsőléguti megbetegedésekre hajlamosabb mint társai.  Viszont két éve én is meguntam a sok gyógyszeres kezelést és rátaláltam erre a fantasztikus terápiára, allergiás barátaink ajánlották hátha Grétinek is segít és segített, mert  idén télen talán ha egyszer kellett antibiotikumot szednünk( pedig azóta óvodás és tudjuk, hogy onnét mindent haza hozhat). Kétszer is sikerült megelőznünk az infulenzát, ( még a szokásos, orvos által felírt Kalcimusc+ orrcsepp+ orrszívás+C vitamin kúrát is) azzal, hogy augusztus vége szeptember tájékán elkezdtük a 20 alkalmas bérlettel a kúrát és később csak pár alkalom ismétlés elég volt, hogy a náthát csírájában szüntessük meg. Mikor Barni kisfiam megszületett nem sokkal később csatlakozott hozzánk és ennek köszönhetően szinte alig kapott el ilyen nátha és társai betegségeket. Szeretünk ide járni a "Sóba" a gyerekek jókat játszanak, miközben anya problémás arcbőre is javul a sós levegőtől. Köszönjük hogy gyógyulhatunk és tisztulhatunk ebben a nagyon kedves és családias hangulatú sószobában!!!!!!!
 
Puszi:Grétiék 

Kislányom Evelin 3 éves. Augusztus és október közepe között már 3 antibiotikum kúrán volt túl középfülgyulladás miatt. Éjszakákon át virrasztottunk mellette, hogy a fájdalomtól felsíró kislányunkat megvigasztalhassuk, ekkor döntöttük el, hogy véget vetünk a sorozatos betegségeknek. Az internetet böngészve találtunk rá a himalája sóterápiára. Másnap elmentünk megnézni, megtetszett. Mindjárt egy 20 alkalmas bérletet vettünk, biztosra akartunk menni. És az eredmény nem maradt el: MEGGYÓGYULT! Vigyor Hetente 4-szer jártunk „játszani”, Evelin így nevezte a sóterápiát. A mindig beteg kislányom most teljesen egészséges hetek óta.

Németh Mónika


40-es éveit taposó nő vagyok, aki gyerekkora óta allergiás, sőt kb. 7 éve asztmás is. Eleinte nem is voltunk tisztában azzal, mi lehet a pontos oka annak, hogy a nyári hónapokat orrfolyással, tüsszögéssel és begyulladt szemekkel kell elviselnem. Akkoriban hiába cipeltek a szüleim orvosokhoz, mindegyik megfázást emlegetett. Aztán már majdnem felnőtt voltam, mikor a család egyik orvos barátja az első orrsprayt hozta külföldről, ami nagy örömömre enyhítette a tünetimet. Lassan nálunk is megjelentek a különféle allergia elleni szerek, amelyek többsége viszont fáradtságot, bágyadtságot okozott, így akadályozta a tanulást, munkát. A gyógyszerek mellett rengeteg egyéb készítményt, módszert is kipróbáltam, de igazán javítani egyik sem tudott az állapotomon. 4-5 évvel ezelőtt jártam először Erdélyben, s döbbenten tapasztaltam, mennyivel könnyebben lélegzem és kitisztultak a légutaim a sóbányákban tett látogatások után. Ekkor hallottam először – kb. másfél éve – a Himalája sóterápiáról, s mivel a munkahelyem közelében található, hamar fel is kerestem őket. A tulajdonos nagyon kedvesen fogadott, elmagyarázta a módszer hatásmechanizmusát, javaslatot tett a kúra idejére, rendszerességére, pozitív példákkal bíztatott. Azóta rendszeres látogatójuk vagyok, s nemcsak azért, mert mindenkit barátságosan, családias légkörrel várnak, hanem azért is, mert a sóterápia óta nem kell szteroid tartalmú gyógyszereket szednem.  A pollenszezon előtt kezdem a kúrát, s ha szükségét érzem, megismétlem. Minden sorstársamnak szívből ajánlom, érdemes kipróbálni, mert nemcsak javít az állapotunkon, de meg is szüntetheti a panaszokat.

J. Marcsi


Jónéhány évvel ezelőtt az allergia teszt kimutatta nálam, hogy allergiás vagyok a macska szőrre, és kezdődően a madár tollra. Az orvos javasolta, hogy szedjek rá gyógyszert, vagy kerüljem ezeket a dolgokat. Az utóbbit választottam, de nem mindig lehet kikerülni ezeket a "szöszöket". Azt vettem észre, hogy fokozatosan egyre hamarabb és erősebben jelentkeztek a tünetek. (szem vörösség - viszketés, orr folyás - dugulás, tarkó viszketés stb.). Ha cica volt a közelemben, már néhány perc után jelntkeztek a tünetek. Továbbra sem akartam gyógyszert szedni, de ekkor volt alkalmam a sóterápiát megismerni-kipróbálni. 2 kúra eltelte után jelentősen javultak a tünetek. A madártollra nem jelentkezik a tünet, macska közelében pedig 3-4 órát is el tudok tölteni. (a néhány óra elteltével ugyan jelentkeznek már a tünetek, de sokkal gyorsabban átesek rajta). Úgy érzem,a száraz sóterápiás kezelések hatására folyamatosan javulnak allergiás tüneteim! Örülök, hogy ez a lehetőség már Pécsett is elérhető!

2011-05-28
CsabiTöbb éve pollenallergiám van. Az ismert panaszok, tünetek közül nekem a nehéz légzés volt szinte elviselhetetlen. 20 alkalommal vettem igénybe a sóterápiát. A pollen okozta nyálkahártya duzzanatból eredő váladékot a só feloldotta, így folyamatosan kiürült, és könnyebben lélegeztem. Ez számomra nagyon fontos. Enyhült a szemem és orrom viszketése is, az arcbőröm piros foltjai is halványodtak. Ennek külön örül örülök.

2010 augusztus
J.Joli